Hoe maak ik de cache leeg?

Onze software slaat veel informatie op in je lokale geheugen. Denk aan zichtbare kolommen, keuzelijstjes en conceptberichten. Dit zorgt er voor dat de applicatie snel werkt en aangepast aan je voorkeuren, ook als uitlogt en inlogt. Het nadeel is echter dat als er ergens een bug in zit, dat deze ook onthouden wordt. Dat is natuurlijk niet zo handig ๐Ÿ˜…

Daarom zal de support-afdeling je soms vragen om je cache leeg te maken. Hieronder staan de stappen hoe je dit doet. Je lichte refresh of uitloggen-inloggen zal je namelijk niet helpen, om bovengenoemde reden.

Cache legen

1. Zowel Chrome, Firefox als Edge hebben een ontwikkelaarsfunctie die je via F12 op je toetsenbord kunt openen, of gebruik het 'hamburger'-icoon rechtsbovenin en ga naar Meer hulpprogramma's > Hulprogramma's voor ontwikkelaars. 

2. Klik op 'Lokale opslag' / 'Local storage' en klik met de rechtermuisknop op de URL 'subdomein.inserve.nl'. Vervolgens wordt de knop 'Alles wissen/verwijderen' / 'Clear' weergegeven.

3. Ververs de pagina en je zult gevraagd worden om opnieuw in te loggen.

4. Kijk of het probleem is opgelost. Zo niet, stuur een screenshot via het vraagteken rechtsonderin en beschrijf je probleem.