Klantportaal

Een self-service portal is een onmisbare feature van een helpdesk systeem, (1) omdat klanten er om vragen, en (2) omdat het je tijd bespaart met het beantwoorden van telefoontjes en e-mails.

Het werkt als volgt. Bij het aanmaken van een account wordt automatisch ook de portal voor je ingericht. Stel je hebt een IT dienstverlening die Cloud BV heet. Je maakt het subdomein cloudbv.inserve.nl aan, dan zal de self-service portal te bereiken zijn op cloudbv.inportal.nl. Je kunt de portal ook op je eigen domein hosten, bijvoorbeeld support.cloudbv.nl, daarvoor kun je contact opnemen met de klantenservice op support@inserve.nl.

Een klant krijgt niet automatisch een inlog. Om een contactpersoon toegang te geven, ga je naar Contactpersonen > Open contactpersoon. Daar vind je de knop ‘Stuur inlog voor Portal’. Klanten kunnen ook altijd zelf naar de portal gaan en op 'Wachtwoord vergeten' klikken om een wachtwoord aan te maken.

Als je daar op klikt zal de contactpersoon een e-mail ontvangen met een uitnodiging om een wachtwoord aan te maken.

De klant kan dan inloggen op cloudbv.inportal.nl.

Nadat de klant is ingelogd, ziet ze alleen de tickets die zij ingediend heeft. Eventueel kan ook de rol 'Alle tickets binnen bedrijf' gegeven worden. Zie Hoe kan een contactpersoon alle tickets binnen het bedrijf zien?

De klant kan de tickets bekijken en er op reageren:

Of een nieuwe ticket aanmelden, die direct onder zijn / haar naam geregistreerd zal staan: